• RO
  • EN
  • FR
  • DE

Manastirea Visterna

Manastirea Visterna a fost construita in anul 2009, intr-un loc pitoresc, langa padurea rezervatie naturala Babadag, in apropierea lacului Razelm dar si intr-un loc incarcat de istorie cum e cetatea Enisala. Pentru ca este destul de noua nu a fost inscrisa in Triunghiul Manastirilor din Dobrogea de Nord iar fiind destul de mica are doar un paraclis si un corp de chilii.

Manastirea Visterna este o manastire de maici, condusa de maica stareta monahia Fevronia Gociua si are hramurile Nasterea Maicii Domnului( 8 septembrie) si Cuvioasa Parascheva (14 octombrie). Pe 25 aprilie 2014 a fost facuta slujba pentru punerea pietrei de temelie pentru noua biserica a manastirii Visterna.

Cum ajungi la manastire

Drumul care te duce catre manastire serpuieste printre casele micute ale satului Visterna, este cam anevoios, ingust, neasfaltat, plin de praf si in panta incat te gandesti sa faci cale intoarsa. Daca te ambitionezi sa ajungi la manastire vei descoperi ca peisajul care-ti apare in fata ochilor, cu dealul inverzit ca fundal si manastirea noua, curata si inconjurata de pomi si flori, merita toata osteneala ta. Dar mai exact, din Tulcea o iei pe DN 22 E87 spre Sud 32 km pana la Babadag, apoi spre Est, DJ 223A 8 km.

Ce e special la Manastirea Visterna

Cand vei merge la aceasta manastirea vei vedea ca exista ceva ce te face sa te simti “altfel”. Altfel chiar decat la alte manastiri. Poate locul retras, poate natura care inconjoara manastirea din toate partile, poate prezenta marelui lac Razelm. Nu e clar, dar vei vedea ca e manastirea in care spiritualitatea ta se trezeste.

Povestea locului

Am putea sa credem ca doar manastirile vechi au legende sau povesti dar gasim si la cele noi. Manastirea Visterna nu face exceptie si astfel am aflat ca pamantul pe care s-a ridicat micuta manastire, a apartinut unei batrane care l-a donat bisericii  in urma unui vis ciudat si rascolitor, care s-a repetat de 3 ori si in care o pasare venea cu un prunc in cioc, il lasa pe pamantul respectiv si cineva il injunghia. Batrana a considerat ca este un semn de la Dumnezeu si asa a inceput totul. Pe pamantul unde in visul unei femei a fost jertfit un prunc, calugaritele inimoase de la Manastirea Visterna spun ca o jertfa a fost chiar ridicarea manastirii deoarece au fost zile in care nu mai aveau nimic dar cu ajutorul lui Dumnezeu au reusit sa izbandeasca.

Frumusetea locului, simplitatea, respectarea traditiilor si spiritualitatea in care dainuie Manastirea Visterna te fac sa sa te gandesti ca exista in frumoasa noastra tara locuri ce merita vizitate si din care te intorci impacat sufleteste.


 

 

© 2023 UAT Orasul Babadag - Centrul National de Informare si Promovare Turistica Babadag

 

  • facebook
  • twitter