• RO
  • EN
  • FR
  • DE

Agrement

Cinematografe

Cinematograful Babadag - Strada Mihai Viteazu, Babadag 825100

 

Parcul Central

Parcul Central din Babadag respecta normele europene cu privire la dotari, facilitati si curatenie. Este prevazut cu bancute, ales asfaltate, corpuri de iluminat, cosuri de gunoi si foisoare, pentru ca toti locuitorii orasului sa aiba parte de momente placute in natura.

 

Rezervatiile naturale Varful Secarului si Dealul Bujorului si Rezervatia botanica Korum Tarla

Rezervatia Dealul Bujorului se afla pe versantul sudic al Dealulul Bujorului din Podisul Babadag. Adaposteste si protejeaza o specie rara, cunoscuta popular sub denumirea de bujor romanesc.

Rezervatia Naturala Varful Secaru se afla in podisul Babadag in localitatea Atmagea si se intinde pe o suprafata 34 ha. Un obiectiv turistic foarte important, datorita speciilor rare de plante care se regasesc aici.

Rezervatia botanica Korum Tarla, in traducere din limba turca „Ogorul ocrotit”, este situata în partea central-estică a județului Tulcea, în Podișul Nord-Dobrogean, în nordul Pădurii Babadag.

Pescuit sportiv pe lacul Babadag

Pentru a ajunge la Lacul Babadag, urmati traseul Tulcea- Babadag- Enisala. Atentie! Drumul pe langa balta de pescuit este foarte rau, mai ales in conditii de ploaie. Nu se poate pescui pe lacul mare. Nu este necesar permis de pescuit. Se poate campa usor pe balta.

Tarife Pescuit: 100 lei

 

Caiac canoe pe lacul Razim

Cei impatimiti de sporturi de apa, lacul Razim este decorul perfect, iar ca bonus pe langa peisajul de vis, puteti admia insula Popina, rezervatie strict proteja pentru cuibaritul pasarilor, accesul fiind interzis.

 

Bicicleta, ATV si trekking

Babadag si imprejurimile sale ofera turistilor peisaje si locuri interesante si frumoase pe care le pot descoperi in timpul unor plimbari lungi cu bicicleta sau ATV-ul.

Cei impatimiti de drumetii, pot face trekking pe dealul Koyun Baba. 


 

 

© 2024 UAT Orasul Babadag - Centrul National de Informare si Promovare Turistica Babadag

 

  • facebook
  • twitter